OVER ONS

Est. 1975

Welkom bij Lucius visrestaurant, het oudste visrestaurant van Amsterdam!

Sinds 1975 vinden, zowel Amsterdammers als gasten vanuit de hele wereld, hun weg naar ons restaurant, midden in het hart van Amsterdam. Wij zijn een vertrouwd adres geworden voor gasten die hechten aan kwaliteit en service, maar graag dineren in een ontspannen, informele en gezellige atmosfeer. Onze keuken is 6 dagen per week geopend van 17:00 tot 23:00, dit maakt het tot de ideale plek om culinair te genieten tijdens elk stadium van uw avond. Zij het na een bezoek aan de stad, voor een feestelijk begin van uw night on the town, of voor een intiem laat diner met oesters en champagne, u bent van harte welkom!

Gastvrijheid en professionaliteit

Bij lucius geloven wij in ouderwetse gastvrijheid en professionaliteit, maar kunnen we goed zonder pretentie en achterhaalde formaliteiten. We zijn een eigentijds restaurant, trots op onze internationale aantrekkingskracht en alert op moderne gastronomische ontwikkelingen. Tegelijkertijd zijn we ons bewust van onze tradities en hebben we onze authenticiteit en plaatselijke charme bewaard.

Eten & drinken

Dichtbij de Noordzee en in samenwerking met gerenommeerde visleveranciers, kunnen wij u een grote verscheidenheid van de beste Noordzee vis, schaal- en schelpdieren en oesters aanbieden. Wij werken met de seizoenen mee en hechten aan duurzaamheid. Ons keukenteam, aangevoerd door chef Rienk Vrij, heeft oprechte passie voor vis en kiest elke dag, met deskundig oog, de beste producten uit. Wij voeren een ongecompliceerd, klassiek menu, dat niettemin een aantal moderne culinaire verassingen bevat. Belangrijk is dat de natuurlijke puurheid van de vis optimaal tot zijn recht komt. Vergezeld van onze uitgebalanceerde cocktail-, wijn -en drankenkaart, zijn alle ingrediƫnten voor een memorabel diner aanwezig.