
Wils sommelier en vinoloog
De liefde voor wijn kreeg Wils met de paplepel ingegoten. Niet in grote hoeveelheden. Eén druppeltje aangelengd met veel water en alleen bij bijzondere gelegenheden. Elke fles die op tafel kwam in haar ouderlijk huis, werd kritisch geanalyseerd. Viel het tegen, dan belandde de wijn in de keuken of verdween in de gootsteen. Wijn en wijn zijn niet hetzelfde. Wils wist het al op jonge leeftijd.
Sinds 2008 is ze in dienst bij Lucius waar ze alle papieren haalde die nodig zijn om zichzelf niet alleen sommelier maar ook erkend vinoloog te mogen noemen.
De wijnkaart van Lucius
Feestelijke bubbels, aangename huiswijnen, kwaliteitswijnen uit de ‘oude wereld’ Frankrijk, Spanje, Italië, Griekenland. De menukaart is zorgvuldig én gevarieerd samengesteld. Ook het hele assortiment van onze ‘eigen’ Apostelhoeve in Maastricht staat op de kaart. Samen met andere oude Amsterdamse horeca-reuzen zoals Hotel Krasnapolsky en restaurant D’Vijff Vlieghen was Lucius één van hun eerste klanten. Bijna het hele assortiment staat jaarlijks op Lucius’ wijnkaart: een Riesling, Auxerrois, Müller thurgau, Pino gris of de Cuvee XII. De wijnkaart is klassiek én actueel. Net als Lucius zelf 😉
De wereld en de wijnen veranderen. Met verschillende biologische wijnen zoekt ook Lucius haar weg in verantwoord genieten. Reden te meer voor Wils om zorgvuldig te kiezen en adviseren over welke wijn het best bij een gerecht past. Als je dan hoort dat het gegeven advies op prijs gesteld wordt, is haar dag weer goed.