Samen met Marleen de Waele, Piet Kruit en eerste chef Jan Lusink opende George Lodewijks op 2 juli 1975 de deuren van Lucius Visrestaurant op de Spuistraat 247. Het interieur was op straat gevonden, voor een prikkie gekocht, zelf getimmerd en het kenmerkende wit-blauwe tegelpatroon op maat gesneden.
Sfeer
De vriendenclub rondom George, Marleen, Piet en Jan werd kind aan huis, de klantenkring breidde zich uit. Al snel was er een sfeer waar spijkerbroek gemoedelijk naast bontstola zat. Heilsoldaten die na hun ronde langs de cafés van de Spuistraat een ijsje of kopje soep kwamen eten, de redactie van Elsevier die vergaderde tot vier uur ’s nachts, oude en nieuwe vaste gasten en voorbijgangers: architect Piet Zanstra (állereerste klant), Johannes van Dam, Lou Reed, Golden Girl Bea Arthur, Roald Dahl. Lucius werd het restaurant waar iedereen aanschoof.
Jarig
De bruine lambrisering en tegels op de vloer zijn inmiddels veranderd in fris wit. De bar en koffiekast staan nog op dezelfde plek, de tegeltjes van toen zijn de tegeltjes van nu. Behouden wat goed is en meegaan met nieuwe smaken en stijlen.
Lucius bestaat dit jaar 50 jaar. Een grote groep vaste gasten uit Amsterdam en vanuit de hele wereld schuift nog altijd graag aan. En nee, die namen noemen we niet. Want wat kwaliteit en gastvrijheid betreft, zetten we onze gasten graag in het zonnetje, verder bezorgen we ze graag gewoon een gezellige avond, privé met hun vrienden en familie. De gastvrije sfeer, kwaliteit en service die ook door huidige eigenaar Susanne Paesie en haar team verzekerd zijn, horen hier gewoon bij het interieur. Net als de witte tegeltjes.



